Ardei capia in otet

Ingrediente:

2 kg ardei capia,
1/2 l otet de 9 grade,
1 l apa,
250 g zahar sau miere,
20 g sare,
1 foaie de dafin,
1 frunza de telina,
100 g hrean sau trei lingurite boabe de mustar.

Mod de preparare:

Ardeii bine spalati se taie in jumatati, pe lungime, se curata de cotoare si seminte, apoi se cantaresc. Intr-o cratita de 3 litri, se pun otetul, apa si toate ingredientele, mai putin hreanul, si se acopera cu capac.
Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca sa intre bine in lichid, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, acoperiti, continuandu-se la fel, pana cand se termina toata cantitatea. Se asaza apoi in trei borcane de cate 1 litru fiecare sau intr-un borcan de 3 l.
Dupa ce ardeii s-au asezat pana la jumatatea borcanului, se toarna circa 1/2 din lichid, ca sa intre bine printre felii; se completeaza cu ceilalti ardei si, la urma, se toarna tot lichidul, presarandu-l cu cate doua felii de hrean, ca lichidul sa iasa deasupra.
Borcanele se leaga cu celofan dublu si se asaza in camara. Ardeii nu vor fermenta, chiar daca se lasa mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sa fie acoperite.

, , , , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: