Bomboane din fondant cu visine

Ingrediente:

cateva  visine din visinata,
200 g glazura de cacao sau serbet.

Mod de preparare:

Visinele se scot din visinata cu o zi inainte si se pun pe un servetel de hartie sa se usuce. Cca. 200 g fondant alb se pune intr-o olita de 1 l care se asaza pe un vas cu apa calda (nu fierbinte).
Se amesteca cu o lingura de metal, pana cand fondantul se moaie (sa curga); daca este prea viscos, se adauga cateva picaturi de apa. Fondantul nu trebuie sa fie prea subtire, ci sa ramana pe visina in strat de cca 3 mm sau chiar mai gros.
Se introduc 5-6 visine in fondant, se scot imediat si se aseaza pe un platou sau pe o foaie de nylon. Fondantul alb se poate colora cu citeva picaturi de vopsea vegetala si aroma cu citeva picaturi de esenta de lamiie, portocala, fistic, sau trandafiri cu care se amesteca, in timp ce se incalzeste pe apa calda.
Dupa ce s-a uscat fondantul, bomboanele se glaseaza cu serbet de cacao, trecandu-le prin aceasta glazura. Se pastreaza in cutie, in straturi suprapuse, cu pergament intre ele.

, , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: