Prajitura Dobos

Ingrediente:

Pentru foi:
10 oua
200g zahar
120g faina
1 lamaie
unt
Pentru crema:
250g unt
300g ciocolata
6 oua
200g zahar
Pentru glazura:
ciocolata menaj

Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare cu putina sare si faina. Se coc din aceasta compozitie 8-10 foi, pe fundul unei tavi unse cu unt. Separat, se freaca, pentru crema, spuma untul cu ciocolata, topita in prealabil in 4 linguri de apa, la foc mic. Se bat bine cu zaharul ouale, pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu untul, apoi cu crema obtinuta se ung foile. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi si se unge prajitura cu glazura obtinuta.

, , , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: